2010. szeptember 16., csütörtök

HTC bejelentések Londonban

A HTC bemutatta a megújult HTC Sense kezelőfelületet és új készülékeit, a Desire HD-t és a Desire Z-t.
A tajvani HTC nevét valószínűleg egy mobilarenás olvasónak sem kell bemutatni. A relatíve fiatal cég az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb szereplője az okostelefonok piacán, kis túlzással futószalagon szállítják a jobbnál jobb, ám néha talán kissé bosros árú készülékeket. Londonban jelenleg is zajlik a cég sajtóeseménye, melyen tervekről, sikerről és új készülékekről is hallhatunk, hallhattunk.

A megújult HTC Sense

A koradélután kezdődő esemény elején Peter Chou, a cég elnöke beszélt pár percet arról, hogy a HTC milyen nagyszerű formában van, majd gyorsan összegezte a quietly brilliant jelmondat jelentését. Mivel az újonnan bemutatott készülékekről egy ideje már kiszivárogtak információk a különféle internetes portálokra, az egész közönség megörült, amikor az úriember bejelentette, hogy bemutatják az új HTC Sense kezelőfelületet, mely külön weboldalt is kapott: www.HTCSense.com. A rendszer újdonságairól már John Wang marketingigazgató beszélt, aki mindenek előtt tisztázta, hogy mi is valójában a Sense. Elmondta, hogy jóval többről van szó, mint egy grafikus felhasználói felület; a Sense egy olyan csomag, mely nem csak kényelmes és látványos telefonhasználatot tesz lehetővé, hanem ezeken túl is könnyebbé teszi a felhasználók életét. Itt jöttek a példák az etikett módokkal, táskából kivételt érzékelő készülékek, melyek kijelzővel lefelé asztalra téve lenémülnak: HTC-s vívmányok, melyeket más is használ. Ezt követően a Sense rendkívül gyors bootolásáról (John szerint 10 másodperc) volt szó, melyet az e-mail kliens nagyszerű kezelhetősége és a social-networking rendszer méltatása követett. A marketingigazgató elmondta azt is, hogy a webes térképeket használó alkalmazások töltési ideje sok készüléken indokolatlanul hosszú, épp ezért a Sense előre betölti azokat a térképdarabokat is, melyek az adott pillanatban ugyan nem látszanak, de bármikor szükség lehet rájuk, amennyiben zoomolunk vagy mozgatjuk a térképet. Az iránytű is rendkívül hasznos, hiszen nem csak azt mutatja meg a térképen, hogy hol vagyunk, hanem azt is, hogy merre nézünk épp. A HD videófelvétel fontossága, a DLNA alapú megosztási rendszer sem maradt ki a felsorolásból.
HTCSense.com weboldal érdekességeiről és funkcióról terveink szerint egy külön írást publikálunk majd, térjünk tehát át a készülékekre, nevezetesen a HTC Desire HD-ra és a HTC Desire Z-re.

HTC Desire HD

A név valószínűleg elég beszédes, a HD jelző egy nagy méretű, 4,3 hüvelykes átlójú kijelzőre utal, mely a Legendhez hasonlóan egy kiválóan megmunkált aluminium házban kapott helyet. Az idei Mobile World Congressen a HTC legjobb fej PR-osa, Eric Lin megígérte, hogy az idei év a kamerák és az egyéb multimédiás képességek fejlesztéséről fog szólni, igazat mondott. A Desire HD-ben egy 8 megapixeles kamera kapott helyet, mely mindenféle extra funkciókkal (halszem és társai) próbálja elcsavarni a felhasználók fejét. Fontos továbbá, hogy a készülék hangrendszerén is javítottak, a kulcsszavak a Dolby Mobile és az SRS.

HTC Desire Z

A másik újdonság szintén a Desire család tagja, korábban már róla is kiszivárogtak információk. Ez is egy Android alapú masina, mely a kategóriában szinte egyedülálló módon QWERTY billentyűzetet is kapott - a tajvaniak kínálatában ez az első ilyen készülék, igaz, a Motorola és az LG már jó ideje kínál hasonló megoldásokat. A nagy újítás a különleges nyitómechanikában rejlik, részletek egy külön hírben.
HTC Desire Z
HTC Desire Z

Kapcsolat a Vodafone-nal

A készülékbemutatók után Patrik Chomet jött a színpadra; az úriember a group director of terminalspozíciót tölti be a Vodafone-nál, hogy ezt pontosan mit jelent, azt sem én, sem a mellettem ülő újságírók nem tudták kitalálni. (a terminal a készülék, a többi innentől elég egyértelmű = a Vodafone globális készülékportfólióáért felelős úriember - Bog) Patrik bejelentette, hogy az új készülékeket a Vodafone mindenhol fogja forgalmazni a világon, egyes országokban kizárólagosan. Magyarországgal kapcsolatban nem hangzottak el konkrétumok.
HTC Desire HD és Desire Z
HTC Desire HD és Desire Z

A sajtótájékoztató első részének ezzel vége is lett, kérdezz-felelek rész következik, a magyar, ukrán és cseh újságírók fél óra múlva tehetik fel a kérdéseiket egy külön teremben. Még jelentkezünk.

Forrás: www.mobilarena.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails