2010. szeptember 15., szerda

Bejelentette első Froyo-alapú okostelefonjait az LG

Ismét bebizonyosodott, hogy a globális mobilpiac harmadik legnagyobb gyártójának számító LG komolyan gondolja jelenlétének kiterjesztését az okostelefon-szegmensben. A cég mai sajtókonferenciáján két újdonságot is leleplezett, mindkettő a Google Android operációs rendszer legújabb, 2.2-es változatát (kódnéven Froyo) futtatja.

Az LG mobiltelefonokat gyártó részlege július elején jelentette be, hogy idén jelentősen bővíteni kívánja androidos okostelefonokból álló kínálatát, emellett - várhatóan a negyedik negyedévben - egy a Google mobil operációs rendszerére épülő tabletet is piacra dobna. Ennek a portfólióbővítésnek a részeként a cég ma bemutatta az Optimus One és Optimus Chic készülékeket, melyek a gyártó elképzelései szerint elérhető áruk és fejlett funkcióik révén a legkeresettebb okostelefonok közé tartozhatnak majd a piacon.
Az Optimus One és Optimus Chic elsősorban külalakjában különbözik egymástól, belső felépítésüket és tudásukat tekintve rendkívül hasonló megoldásokról van szó. Mind a P500-as típusszámot viselő Optimus One, mind pedig az E720-as jelzéssel ellátott Chic érintőkijelzős készülék, egyaránt 3,2 hüvelykes képátlójú, HVGA (320x480 pixeles) felbontású kapacitív érintőkijelzővel. A két készülék közül a lekerekített formájú, érintőgombos Chic láthatóan inkább a dizájnos mobilokat kedvelő - többnyire hölgyekből álló - közönségnek készült, a One-nál pedig a Google-lal közösen fejlesztett funkciókra helyezi a hangsúlyt az LG.
Két újdonság, az Optimus One és a Chic

A két mobil esetében a gyártó hangsúlyozza, az Android operációs rendszer legújabb változatának köszönhetően a felület kezelése minden eddiginél gördülékenyebb, az alkalmazások pedig akadozás nélkül működnek, jóllehet az LG egy a mai okostelefonok mezőnyében már csupán átlagosnak tekinthető, 600 MHz-es órajelű processzorral látta el mindkét újdonságot. Az Optimus One 170, a Chic 150 MB belső memóriával rendelkezik, a kapacitás microSD-kártyákkal bővíthető (ebből egy 2 GB-os példány a kezdőcsomag része).


A két új készülék hozza azt a funkcionalitást, ami egy mai modern okostelefontól elvárható: az Optimus One HSDPA, a Chic HSUPA-kompatibilis, mindkét modellbe építettek Bluetooth-rádiót és WLAN-vezérlőt, valamint kamerát (az Optimus One 3 megapixeles, a Chic 5 megapixeles érzékelőt kapott), emellett mindkét modellnél adott az A-GPS helymeghatározó rendszer.
Az online sajtókonferencián Skott Ahn, az LG mobilrészlegének vezetője közölte, cégénél komoly sikereket várnak a két most bemutatott Optimus modelltől, melyet több újdonság - köztük egy tablet - megjelenése is követ majd ugyanezen a márkanéven a későbbiekben. A cégvezető elmondta, a társaság csak ebből a két modellből tízmillió darab értékesítésével számol, melyhez hozzájárul a világszintű bevezetés is - a készülékeket kilencven országban, 120 szolgáltatói partnernél dobják piacra, várhatóan már a jövő hónapban.
Az LG-nél az év elején közölték, hogy idén 140 millió mobilkészüléket kívánnak értékesíteni, ami nagyjából 20 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest - a növekedés motorját részben az okostelefon-piac bővülése adná. A vállalat ennek megfelelően az okostelefonok piacán 2012-re kétszámjegyű részesedés elérését tűzte ki célul, ennek érdekében tavaly létrehozott egy külön okostelefon divíziót, az okostelefonok kutatásán és fejlesztésén pedig a korábbinál lényegesen több munkatárs dolgozik. A gyártó idén körülbelül 20 új okostelefon bemutatását tervezi, köztük Windows Mobile, Android és Linux operációs rendszerekre építkező típusokkal.
Forrás: www.hwsw.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails