2010. augusztus 5., csütörtök

Napi 20 percet netezik egy t-mobile-os

A szolgáltató felmérést készített előfizetői okostelefon-használati szokásairól. Az iPhone-tulajdonosok a legaktívabbak.






Több mint 900 ügyfele telefonos megkérdezésével felmérést készített a T-Mobile Magyarország az okostelefonok használatáról. A szolgáltató biztos abban, hogy néhány év múlva az értékesített mobiltelefonok döntő többsége smart phone lesz, és ezek elterjedésével jelentős változások figyelhetők meg a felhasználók szokásaiban is.
A felmérésből kiderült, hogy egyelőre az okostelefonok sokkal inkább szolgálják a személyes kapcsolattartást és a szórakozást, mint a munkát vagy üzleti teendőket. Az okostelefonokat ugyanis a megkérdezettek háromnegyede használja magáncélra és csak egynegyede üzleti célra.
A vizsgálat alapján elmondható, hogy az okostelefonnal rendelkező ügyfelek körében erőteljes a készülékhez való kötődés és intenzív annak használata. Az összes megkérdezett 61%-a már ajánlotta készülékét másoknak, az iPhone-tulajdonosok körében ez az arány 74%.
Telefonnal a neten
Az okostelefonokkal rendelkezők jóval többet neteznek mobiljukon, és körükben szinte mindenki használ más eszközt is a világháló elérésére (98%). A mobilon internetezők 31%-a asztali számítógépen, 29%-a hordozható számítógépen, míg 40%-a mind desktopon, mind noteszgépen eléri az internetet.
Az internetezés módján belül egyre nagyobb a mobilos böngészés részesedése. Az okostelefonnal rendelkezők naponta átlagosan 20 percet töltenek telefonos netezéssel, az iPhone-nal rendelkezők körében ez az érték eléri a 31 percet. A legtöbben alkalmazásokat, azon belül játékokat töltenek le készülékükre. Az iPhone-használók szinte mindegyike tölt le alkalmazásokat (96%).
Levelezés, szinkronizálás
Az okostelefonokat használók körében intenzív az e-mail használat is. A naponta elküldött e-mailek átlagos számában a céges ügyfelek járnak élen (9-10 levél/nap), de az egyéni ügyfelek is naponta rendszeresen használják mobiljukat levelezésre (5-6 elküldött levél/nap). A csúcsot a céges iPhone-ok tartják napi 10-11 elküldött e-maillel.
Az összes megkérdezett 69%-a szinkronizálja készülékét számítógéppel. Az iPhone-használók esetén ez az arány lényegesen magasabb (86%), szemben az átlagosnak mondható 60-71%-kal. A multimédiás készülékeknél a leggyakrabban szinkronizált tartalom a zene, valamint a fényképek, és megállapítható, hogy a multimédiás okostelefonnal és iPhone-nal rendelkezők szinkronizálják a legváltozatosabb tartalmakat.
forrás: www.itcafe.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails